Nejsou tak krásné jako ty jeho, ale chuť je prostě božská
Odpalované těsto:
160ml vody
5g cukru
70g másla
3g soli
15g kukuřičný škrob
90g hladké mouky
2 vejce
krém:
500ml mléka
1 lžička domácí vanilkový extrakt
špetka soli
4 žloutky
140g cukru krupice
50g kukuřičný škrob
250ml smetany
Postup:
Vodu,cukr,máslo a sůl dáme do hrnce a necháme na sporáku zcela rozpustit následně přidáme suché přísady a mícháme dokud se nám z těsta neudělá koule, která se odděluje od stěn hrnce a nikde neulpívá. Následně těsto přendáme do robotu a nasadíme metlu na krém a mixujeme dokud těsto nevychladne potom přidáme vejce hezky jedno po druhém. Těsto si přendáme do cukrářského sáčku s větší a širší špičkou a nanášíme v pruzích s dostatečným rpzestupem na plech vyložený pečícím papírem. Troubu si předehřejeme na 230 stupňů a pečeme na horkovzduch 8-10 min. následně teplotu snížíme na 170 je důležité v prvních deseti minutách neotevírat troubu. Pečeme ještě 15 min a na posledních 5 min troubu pootevřeme a do dvířek strčíme třeba vařečku aby zůstala pootevřená.
Po vychladnutí na mřížce uděláme sáčkem z úzkou špičkou zespodu otvory a naplníme krémem.
postup na krém:
smícháme žloutky cukr a kukuřičný škrob,sůl a vyšleháme do světlé pěny. Do hrnce dáme mléko ,vanilkový extrakt a přivedeme k varu. Za stálého míchání horké mléko nalijeme na vyšlehané žloutky. Přelijeme zpět do hrnce a za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme až do zhoustnutí. Necháme směs vychladnout mezi tím si vyšleháme šlehačku a tu potom smícháme se žloutkovou směsí a náledně plníme připravené eclairs.
Eclairs dozdobíme čokoládovou ganache do které máčíme vršky eclairs a po zaschnutí můžeme ještě dozdobit vyšlehanou šlehačkou a ovocem dle vlastní fantazie
Žádné komentáře:
Okomentovat