neděle 28. ledna 2018

Hruškový perník

Perník je něco co se u nás doma, jí poměrně často, ale většinou je to perník bez nějakého překvapení. 
Občas to chce trochu změnu a proto vám chci dnes ukázat jeden recept na perník, tak trochu jinak.....











Na Hruškový perník si připravíme : 3         větší hrušky
150g   čokolády min 70 %
100g   cukr krupice
2         lžíce medu
150g   másla pokojové teploty
50g     hladké mouky
100g   mandlové mouky
4         vejce
1         kypřící prášek do pečiva
1         lžíce perníkového koření



Nejprve si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Odložíme stranou a necháme vychladnout.
Máslo si vyšleháme s cukrem do bílé pěny a následně postupně zašleháme jedno vejce po druhém a vychladlou ještě tekutou čokoládu a med. 
Potom přimícháme mandlovou a hladkou mouku a kypřící prášek spolu s perníkovým kořením. Důkladně promícháme aby směs byla hladká a bez hrudek.

Nalijeme do předem vymazané formy na chlebíček a do těsta zaboříme tři hrušky.

Pečeme na 180 cca 50 min.

Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem. 
Podávat můžeme třeba se zmrzlinou :)









Žádné komentáře:

Okomentovat