Churros je španělské smažené pečivo takové jejich koblihy a jsou opravdu výborné křupavé a prostě skvělý zákusek ke kávě.
Tradiční churros jsou smažené, ale já jsem nedávno narazila na recept kdy se pečou v troubě a neváhala jsem je vyzkoušet a o recept se s vámi podělit.
Těsto:
225g vody
110g másla
2 lžíce cukru
140g hladké mouky
špetka soli
3 celá vejce
na závěr cukr krystal a lžíce skořice ( smíchat dohromady )
Příprava:
V hrnci přivedeme k varu vodu,máslo a cukr. Ve chvíli kdy směs bublá přidáme mouku smíchanou se solí a mícháme dokud se směs neodděluje od stěn hrnce a ještě jednu minutu mícháme. Následně směs odstavíme z tepla a počkáme až vychladne.
Určitě čekejte až směs zchladne protože když přidáte vajíčka do ještě horké směsi budou s toho míchaná vejce.
Po vychladnutí metlou zašleháme jedno vejce po druhém.
Směsí naplníme cukrářský sáček se zdobící špičkou. Na plech vyložený pečícím papírem děláme tyčinky cca 12 cm dlouhé. Postříkáme studenou vodou a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů cca 20 min dokud nejsou krásně zlatavé a vypečené. Ještě horké obalíme v cukru se skořicí a pak už si jen u kávy pochutnáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat